Tekvicové mafiny
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
pyré z tekvice hokkaido
6
PL
olej
1
hrnček
hladká múka
1
hrnček
celozrnná múka
1
KL
kypriaci prášok
1
KL
sóda bikarbóna
1
hrnček
kyslá smotana
2
ks
vajce
1
hrnček
tekvicové semienka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
štipiek
muškátový oriešok
postup
1.
Rúru dáme predhriať na 180°C. Tekvicu nakrájame na kocky, zbavíme jadierok, podlejeme vodou a dáme prikrytú aj so šupkou piecť na približne 1 hodinu do rúry. 100 g tejto tekvice rozmixujeme na pyré, zvyšnú časť si odložíme napríklad na polievku alebo omáčku.
2.
Pyré ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Teplotu v rúre zvýšime na 200°C a plech na mafiny alebo formičky vymastíme maslom.
3.
Vo väčšej miske zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. V menšej miske zmiešame pyré, olej, smotanu a vajcia. V strede suchých surovín urobíme jamku, do ktorej vlejeme rozmiešané tekuté suroviny. Premiešame, ale nemiešame dlho.
4.
Cesto naložíme do plechu na muffiny alebo do formičiek, navrch nasypeme tekvicové semienka a pečieme približne 20 minút vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.