Kokosová pochúťka
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
mlieko
1
balíček
okrúhle piškóty
2
balíčky
kokosový puding Dr. Oetker
15
g
Zlatý klas
6
PL
kryštálový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
2
konzervy
zavárané jahody
2
balíčky
červené tortové želé Dr Oetker
šľahačka v spreji
čokoládový toping
postup
1.
Nálev z jahôd si zlejeme do hrnca (malo by to byť cca 450 ml). V náleve rozmiešame 3Pl cukru, 2 balíčky tortového želé. Uvaríme želatínu podľa návodu na obale.
2.
Pripravíme si dve formy na srnčí chrbát (rozmer 24×10 cm). Vlažnú želatínu rozdelíme do oboch foriem. Zarovnáme. Poukladáme jahody nakrájané na plátky. Na to navrstvíme piškóty.
3.
800 ml mlieka si dáme hriať na šporák, vo zvyšku mlieka rozmiešame puding, zlatý klas, 3PL kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, poriadne, aby nám neostali hrčky. Keď vrie mlieko, nalejeme tam rozmiešanu zmes a uvaríme hustý puding. Necháme troška vychladnúť a vlažný vylejeme na piškóty do oboch foriem. Zarovnáme.
4.
Na puding poukladáme zvyšok nakrájaných jahôd, a opäť piškóty, aby nám zakryli celú plochu. Vrch formy zakryjeme alobalom a necháme tak minimálne pol dňa tuhnúť na chladnom mieste. Potom zákusok z formy vyklopíme,nakrájame a môžme podávať so šľahačkou a čokoládovým topingom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.