FOTORECEPT: Jednoduché špaldové celozrnné bagety
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
200
g
celozrnná špaldová múka
1,5
ČL
soľ
300
ml
vlažná voda
1,5
kocky
droždie
trochu
cukor
100
g
slnečnicové semienko
trochu
mlieko
postup
1.
Do misy preosejeme múky, pridáme soľ a semiačka. Ja som použil hladkú a prvý krát som skúšal celozrnnú špaldovú múku. Bagety je možné pripraviť, ale aj čisto z hladkej múky, alebo kombináciou hladkej a ražnej a podobne.
2.
Rozdrobíme kvasnice, pridáme trošku cukru a vodu, cca 300ml. Vodu pridávame postupne podľa potreby.
3.
Nečakáme kým vykysne kvások, ale hneď vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
4.
Rozdelíme na 6 častí. A vytvarujeme bagety. Dosku netreba posypávať múkou, cesto sa nelepí. Posypeme semiačkami.
5.
Teraz necháme cesto vykysnúť cca hodinu. Potrieme mliekom a dáme piecť na cca 20 minút na 180 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
masla
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.