Tvarohový koláč na plech
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
350
mg
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
100
g
cukor
2
ks
vajce
100
g
maslo alebo margarín
Na náplň
1
kg
odtučnený tvaroh
175
g
práškový cukor
1
balíček
vanilínový cukor
4
ks
vajce
60
g
jemný zemiakový škrob Solamyl DrOetker
400
ml
smotana na šľahanie
50
g
mandľové lupienky
Na ozdobenie
1
balíček
škoricový cukor
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.
2.
Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.
3.
Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
4.
Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.