Varená údená šunka
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
údená bravčová šunka
5
ks
celé nové korenie
1
ks
cibuľa
postup
1.
Šunku umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme 1,5 l vody, pridáme očistenú cibuľu, nové korenie a varíme na miernom ohni domäkka.
2.
Uvarenú šunku pokrájame na plátky a udržiavame teplú. Podávame so zemiakovým šalátom alebo s čerstvým chlebom.
3.
TIP: Vývar môžeme použiť na prípravu chutnej mäsovej polievky.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.