FOTORECEPT: Polentovo-marhuľová buchta bez múky
8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
kukuričná polenta
150
g
kukuričný škrob
50
g
kokos
1/2
ks
prášok do pečiva
1/2
KL
mletý muškátový oriešok
1
KL
škorica
2
ks
vajce
70
g
maslo
2,5
PL
tekuté sladidlo Stévia
400
ml
marhuľový kompót
2
PL
kakao
čerstvé ovocie na ozdobu
postup
1.
Najskôr si v jednej miske zmiešame sypké tekutiny: polenta, škrob, kokos, prášok do pečiva, škorica a mletý muškátový oriešok. V druhej miske si vyšľaháme celé vajcia s roztopeným maslom a sladidlom.
2.
Sypké zmesi potom primiešame s vyšľahaným vajciam. Vznikne nám tuhá hmota, ktorá sa bude drobiť. Aby sa nám hmota dobre spojila, pridáme s nej vidličkou pomačkané zavárané marhule.
3.
Hotové cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a do jednej primiešame kakao.
4.
Na dno vymastenej malej tortovej formy (použila som s priemerom 21 cm) navrstvíme svetlé cesto, na neho dáme tmavé cesto a vrch ozdobíme podľa chuti ľubovolným ovocím (použila som čerstvé mandarinky). Doporučujem čerstvé ovocie, zavárané by mohlo cesto príliš rozmočiť.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 min.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.