Zeleninová polievka s haluškami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
cibuľa
trochu
olej
120
g
mrkva
100
g
petržlen
1/2
ks
kaleráb
200
g
karfiol
1
ks
zemiaky
1/2
ks
pór
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
vegeta
1
PL
petržlenová vňať
Halušky
1
ks
vajce
120
g
hrubá múka
štipiek
soľ
postup
1.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme očistenú, pokrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb a za stáleho miešania chvíľu pražíme. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, zalejeme 750 ml vriacej vody a varíme do polomäkka.
2.
Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky, zemiak pokrájame na kocky, pór nasekáme a všetko pridáme do polievky. Dochutíme vegetou a varíme domäkka.
3.
Do vriacej polievky vložíme halušky, necháme prejsť miernym varom 3-4 minúty. Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
4.
Halušky: Z vajíčka, múky a soli vymiešame hladké cesto. Lyžičkou z neho vykrajujeme halušky a hádžeme do polievky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.