Paradajková polievka z pretlaku
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
paradajkový pretlak
1
ks
cibuľa
1
ks
bobkový list
4
ks
celé nové korenie
1
ks
klinčeky
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2
PL
ryža
trochu
olej
1
PL
hladká múka
podľa chuti
cukor
1
PL
petržlenová vňať
2
ks
chlieb
postup
1.
V hrnci privedieme k varu 1 liter vody, prilejeme paradajkový pretlak, pridáme ošúpanú cibuľu, bobkový list, nové korenie, klinček, soľ, korenie a na miernom ohni varíme približne 15 minút.
2.
Do polievky vsypeme ryžu a varíme domäkka. Z trochy oleja a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju 200 ml vody, rozmiešame a vlejeme do polievky. Krátko povaríme, polievku ochutíme cukrom, petržlenovou vňaťou a podávame s chlebovými krutónmi.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.