Zemiaková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
zemiaky
50
g
masť
100
g
cibuľa
100
g
slanina
150
g
mrkva
150
g
zeler
150
g
petržlen
hrstí
sušené huby
hrstí
krúpy
30
g
múka
1,5
litre
voda
6
strúčikov
cesnaku
trochu
mletý kmín
trochu
majoránka
zväzkov
petržlenová vňať
podľa chuti
celé čierne korenie
trochu
soľ
postup
1.
Cibuľu nakrájame na štvrťky, koreňovú zeleninu a slaninu na kocky.
2.
Na masti orestujeme cibuľku so slaninou, koreňovou zeleninou, pridáme sušené huby a cez noc namočené krúpy. Všetko dobre premiešame, zaprášime múkou, orestujeme a zalejeme studenou vodou. 15 minút povaríme, pridáme olúpané a nakrájané zemiaky a varíme ďalších 10 minút.
3.
Dochutíme najemno nakrájaným cesnakom, kmínom, majoránkou, korením a soľou. Na záver pridáme petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.