Hrnčeková pizza
6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
7
g
droždie
1/2
ČL
soľ
1/2
ČL
kryštálový cukor
1
šálka
teplá voda
2,5
šálky
hladká múka
2
PL
olivový olej
2
PL
hrubá múka
podľa chuti
paradajkové pyré
podľa chuti
saláma
podľa chuti
šunka
podľa chuti
šampiňóny
podľa chuti
kukurica
podľa chuti
čerstvé paradajky
podľa chuti
syr
postup
1.
V miske si pripravíme kvások : Zmiešame kvasnice, cukor a teplú vodu - necháme kysnúť. Z múky, olivového oleja, soli a kvásku vypracujem cesto. Necháme nakysnúť a potom cesto dáme na vymastený plech tak aby bolo tenučké.
2.
Na vrch si poukladáme podľa vlastnej fantázie a chuti (paradajkové pyré, šunka, saláma, čerstvé paradajky, čerstvé šampiňóny, kukurica a syr, alebo aj chilli papričku).
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 25 minút.
4.
Tip: Toto cesto si môžete pripraviť aj deň dopredu, vytvarujete z neho guličky - jedna by mala mať veľkosť na jednu pizzu, ktoré namočíme vodou a vložíme do mikroténového sáčka a odložíme do chladničky. Z tohto množstva Vám vyjdu 2-3 okrúhle pizze, záleží od veľkosti, ktorú zvolíte.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.