Oškvarkové rohlíčky
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
200
g
hladká múka
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
1
ks
palmarín
1
ks
bambino syr
1
KL
soľ
1
dl
mlieko
1
kocka
kvasnice
1
PL
cukor
postup
1.
Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme vajce, žĺtok, soľ, tavený syr, nastrúhaný palmarín a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť najmenej jednu hodinu.
2.
Cesto rozdelíme na šesť kusov, z každého vypracujeme bochník a necháme ešte aspoň tridsať minút kysnúť pod utierkou. Každý bochník rozvaľkáme na hrúbku asi jeden milimeter. Posypeme nasekanými oškvarkami a rozrežeme ostrým nožom na osem trojuholníkov.
3.
Každý trojuholník zrolujeme a vytvarujeme z neho rohlík. Potrieme rozšlahaným vajíčkom a uložíme na vymastený plech. Pečieme približne 10 - 12 minút vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch. Po úplnom vychladnutí odložíme do dobre uzatvárateľnej krabice.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.