Yorkshirský puding
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
mlieko
2
ks
vajce
30
g
maslo
220
g
hladká múka
trochu
soľ
postup
1.
Múku so soľou dáme do misy. V prostriedku vyhĺbime jamku a do nej rozbijeme vajce. Pomaly miešame a postupne pridávame mlieko, až vznikne hladké cesto.
2.
Cesto 10 minút vypracúvame a potom necháme najmenej hodinu stáť.
3.
V pekáči rozpustíme masť, nalejeme na ňu cesto a pečieme 40-45 minút v horúcej rúre. Podávame s pečeným hovädzím mäsom.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.