FOTORECEPT: Žitné kysnuté buchtičky s jačmenným sladom
12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
žitná múka
250
ml
sójové mlieko
120
g
maslo
4
PL
jačmenný slad
1
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
7
g
sušené droždie
100
g
sušené datle
100
g
slnečnicové semienko
1
ks
bielok na potretie
sušené ďatle na ozdobu
postup
1.
Sušené ďatle a semienka si namočíme na cca 2 hod. do vody. Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: sójové mlieko, maslo, vajce, žĺtky, jačmenný slad, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekáreň pracovať cca 1,5 hod. Po prvom pípnutí (cca 15 min. od začiatku programu prisypeme semienka a nadrobno nakrájané ďatle).
2.
Po vykysnutí preložíme cesto do väčšej misy, aby sa nám dobre naberalo na lyžicu.
3.
Pripravíme si 12 silikónových formičiek na muffiny. Z cesta odoberáme rukami alebo lyžicou (doporučujem namočiť ruky do studenej vody) cesto, vytvarujeme do guľky a uložíme do formičky.
4.
Vrch každej buchtičky ozdobíme sušenou ďatlou. Pečieme 20 min. pri teplote 180 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.