FOTORECEPT: Ríbezľový džem
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kryštálový cukor
150
ml
voda
1
kg
celých ríbezlí so stopkami
postup
2.
Do hrnca dáme vodu s cukrom, premiešame, privedieme do varu a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Začneme postupne pridávať ríbezle, ale tak aby stále vreli.
3.
Keď sú už ríbezle rozvarené, tak ich prelisujeme cez husté sito (nie kovové)
4.
Rôsol privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 5 minút stáť na viečku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.