Jahodová torta so šľahačkou
8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
jahody
500
ml
šľahačková smotana
1
ks
stužovač šľahačky
1
balíček
vanilkový cukor
Cesto
4
ks
vajce
100
g
hladká múka
120
g
kryštálový cukor
60
ml
olej
100
ml
vlažná voda
1
KL
prášok do pečiva
50
ml
sirup
50
g
horká čokoláda
2
PL
kakao
postup
1.
Vajíčka s cukrom vymiešame na penu. Postupne k nim prilejeme vodu a olej. Múku preosejeme do misky spolu s kakaom a kypriacim práškom. Túto múkovú zmes opatrne vmiešame do vajíčkovej peny. Všetko zamiešame a vypracujeme hladké cesto. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cesto do nej vlejeme a pri teplote 160°C korpus pečieme približne 40 minút. Keď korpus trochu vychladne rozrežeme ho pozdĺžne na polovicu.
2.
Jahody umyjeme, očistíme a necháme odkvapkať na sitku. V mixéri si vyšľaháme šľahačku spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom.
3.
Do korpusu popicháme špajľou a polejeme ho trochou sirupu. Natrieme naň približne polovicu šľahačky, polovicu jahôd nakrájaných na menšie kúsky a prikryjeme ho druhou časťou korpusu. Tento potrieme celý šľahačkou a ozdobíme jahodami. Hotovú tortu posypeme hoblinkami čokolády alebo rôznymi sladkými dobrotami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.