Pridať recept

Sumec v slaninovom obale

ingrediencie

600 g
sumec
150 g
anglická slanina
1 ks
limetka
štipiek
mleté farebné korenie

Šalát

3 ks
citrón
1 ks
pomaranč
50 g
kapary
50 g
píniové oriešky
200 ml
olivový olej
200 g
rukola
200 g
cherry paradajky
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Sumca nakrájame na kúsky a pokvapkáme limetovou šťavou. Takto predpripraveného ho necháme odležať v chladničke aspoň hodinu.
 
2.
Potom mäso posypeme mletým farebným korením a obalíme v plátkovej slanine. Gril rozpálime na maximum a mäso opečieme zo všetkých strán. Položíme ho nabok a necháme ho dojsť 15 minút. Podávame ho s rukolovo-paradajkovým šalátom.
3.
Citrónovú šťavu, pomarančovú šťavu, olivový olej zmiešame na hustejšiu hmotu. Vmiešame do nej pokrájané kapary, nasucho opečené píniové oriešky. Touto zmesou zalejeme rukolu s paradajkami a zľahka premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať