Pridať recept

Ríbezľová bublanina

8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
kryštálový cukor
1 hrnček
olej
1 balíček
prášok do pečiva
1 balíček
vanilkový cukor
1 hrnček
mlieko
2 ks
vajce
300 g
ríbezle

postup

1.
Žĺtky zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, múku a prášok do pečiva striedavo s mliekom. Všetko premiešame a vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
 
2.
Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto a rozložíme naň umyté, odvakvapkané ovocie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C približne 20 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
3.
TIP: Môžeme použiť akékoľvek sezónne ovocie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
oned1961
8.10.2016 10:16 | |
+21 -10
Sa mi zda ze vela toho oleja hrncek.