Arašidové guľky s citrónom a čokoládou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vaječný bielok
250
g
práškový cukor
20
g
kakao
3
PL
citrónová šťava
150
g
arašidy
Citrónová poleva
1
ks
vaječný bielok
100
g
práškový cukor
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
Bielok, 150 g cukru, kakao a citrónovú šťavu vymiešame do peny. Potom pridáme zomleté arašidy, 100 g cukru a všetko spolu zamiešame. Z prirpavenej tuhšej masy sformujeme malé guľky, nakoniec ich polejeme citrónovou polevou, povkladáme do papierových košíčkov.
2.
Citrónová poleva: Bielok, cukor a citrónovú šťavu vymiešame na hustú polevu, do ktorej guľky namáčame. Pre zmenu do polevy vmiešame čokoládu a robíme čokoládové guľky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.