Pečený pleskáč s omáčkou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
pleskáč
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
citrónová šťava
50
g
maslo
2
ks
cibuľa
1
šálka
biele víno
1
šálka
mäsový vývar
1
PL
horčica
1
pohár
sladká pochúťková smotana
zelené olivy na ozdobu
postup
1.
Pleskáče osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou.
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na roztopenom masle. Zalejeme vínom, vývarom.
3.
Do pekáča nalejeme cibuľovú zmes, na ňu položíme rybu a dáme piecť do rúry na 20 minút pri 220 °C. Po upečení rybu odložíme na teplé miesto.
4.
Zmes z pekáča vylejeme do hrnca, primiešame horčicu, smotanu a uvaríme omáčku. Osolíme a okoreníme ju podľa chuti.
5.
Upečenú rybu preložíme na tanier, polejeme omáčkou a posypeme posekanými olivami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.