Slivková štrúdľa
10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
lístkové cesto
1
kg
bystircke slivky
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
škoricový cukor
2
PL
kryštálový cukor
1
téglik
biely jogurt
trochu
domácej masti
trochu
hladká múka
trochu
práškový cukor
postup
Rozvaľkáme lístkové cesto na pomúčenej doske, nakrájame z oboch strán pásiky, tak aby cca 20 cm ostalo na slivkovú plnku, vykôskované slivky poukladáme na cesto posypeme všetkými druhmi cukru a striedavo prepletáme pásy cesta, štrúdľu preložíme opatrne na vymastený plech a štrúdľu natrieme bielym jogurtom, pečieme asi 20 min. na teplote 150 stupňov. Po vychladnutí štrúdľu posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.