Čokoládový koláčik
12
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
175
g
hladká múka
300
g
trstinový cukor
60
g
čokoládové hobliny
2
PL
kakao
60
g
sušené slivky
60
g
datle
6
PL
jablková šťava
4
ks
vajce
1
KL
vanilková esencia
4
PL
čokoládový prášok
Poleva
125
g
práškový cukor
1
KL
vanilková esencia
1,5
KL
voda
postup
1.
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu (18x28 cm) vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Do panvice dáme slivky, ďatle a prilejeme jablkovú šťavu. Privedieme do varu, prikryjeme a povaríme 10 minút do zmäknutia. Vymiešame na hladkú kašu, odstavíme a necháme vychladnúť.
2.
Túto vychladenú ovocnú zmes dáme do misky, primiešame vyšľahané vajcia, vanilku a cukor. Prisypeme 4 lyžice čokoládového prášku, kakao a múku spolu s čokoládovými hoblinami a spolu všetko dôkladne premiešame.
3.
Túto zmes rozotrieme na plech a vyhladíme povrch. Pečieme 25 až 30 minút do stuhnutia, tak aby sme vedeli ľahko vytiahnúť špajdľu zo stredu. Pokrájame na 12 kúskov a necháme vychladiť na plechu na 10 minút. Preložíme na mriežku a necháme úplne vychladiť.
4.
Do misky nasypeme cukor a zmiešame ho s vanilkou a dostatočným množstvom vody. Vytvoríme redšiu, ale nestekajúcu polevu.
5.
Čokoládové koláče prelejeme polevou a necháme dobre stuhnúť. Tesne pred servírovaním poprášime čokoládovým práškom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.