Torta s karamelovou plnkou
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
300
g
kryštálový cukor
6
PL
studená voda
300
g
polohrubá múka
tuk na vymastenie
múka na vysypanie formy
Plnka
300
g
kryštálový cukor
1
dl
voda
1/4
liter
mlieko
3
PL
maizena
200
g
maslo
Kakaová poleva
80
g
margarín
80
g
práškový cukor
2
ČL
maizena
2
PL
mlieko
2
PL
kakao
postup
1.
Celé vajcia miešame s cukrom, pričom po lyžičkách pridávame vodu. Miešame pol hodiny. Potom zľahka primiešame múku a hotové cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
2.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi hodinu. Počas pečenia ju neotvárame. Hotovú tortu necháme vychladnúť a potom ju vyklopíme. Dvakrát ju prekrojíme, naplníme, spojíme a povrch polejeme polevou.
3.
Plnka: Cukor upálime na karamel, hneď zalejeme vodou a rozvaríme. Mlieko rozmiešame s maizenou a za stáleho miešania privedieme do varu. Chvíľu povaríme a odstavíme. Potom do mlieka po troche pridáme karamel a miešame, až kým nevychladne. Nakoniec postupne primiešame zmäknuté maslo.
4.
Kakaová poleva: Margarín, cukor, maizenu, mlieko a kakao vymiešame nad parou na hladkú polevu. Nesmie sa variť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.