Námornícke rezance
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
cestoviny
100
g
údená slanina
1
PL
sušená bazalka
150
g
šampiňóny
olej
soľ
1
konzerva
sardinky
petržlenová vňať
20
g
maslo
20
g
múka
2,5
dl
mlieko
40
g
rajčiakový pretlak
100
g
syr tvrdý
postup
1.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme, polejeme olejom a premiešame s parmezánom.
2.
Slaninu nakrájame na drobné kocky, rožškvaríme, pridáme bazalku,očistené šampiňóny nakrájané na plátky, osolíme a chvíľu necháme podusiť.
3.
Cestoviny zmiešame s posekanými sardinkami, udusenými šampiňónmi, nasekanou petržlenovou vňaťou a dochutíme soľou.
4.
Na rozohriatom masle urobíme svetlú zápražku, rozriedime studeným mliekom, dobre rozmiešame a niekoľko minút necháme variť.
5.
Pridáme rajčiakový pretlak a premiešame.
6.
Cestovinovú zmes vložíme do vymastenej zapekacej misy, polejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.