Rumová bábovka
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
polohrubá múka
125
g
zemiakový škrob
1
ČL
kypriaci prášok do pečiva
250
g
maslo
250
g
práškový cukor
4
ks
vajce
1
ČL
citrónová kôra
2
PL
kakao
75
g
čokoláda
2
PL
rum
postup
1.
Maslo, cukor vyšľaháme, aby vznikla nadýchaná masa. Po jednom zašľaháme do nej vajcia. Potom primiešame múku rozmiešanú so škrobom a kypriacim práškom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zamiešame.
2.
Cesto rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme rum, roztopenú čokoládu a kakao. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy striedavo. Raz obyčajné a raz čokoládové.
3.
Dáme piecť do rúry na 1 hodinu pri teplote 180 °C. Po upečení bábovku necháme 10 minút chladnúť a potom vyklopíme. Posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.