Citrónový perník
40
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
500
ml
mlieko
400
g
hladká múka
3
PL
kakao
150
ml
olej
1
balíček
prášok do pečiva
1
ČL
mletá škorica
1
KL
sóda bikarbóna
Plnka
600
ml
mlieko
2
balíčky
puding zlatý klas
100
g
cukor
1
ks
citrón - kôra šťava
100
g
orechy
50
ml
rum
250
g
Hera
1
balíček
vanilka
čokoláda na postriekanie
postup
1.
Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko, a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, škoricou, kakaom, práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 30 min. pri 180-200´C.
2.
Plnka : z mlieka, cukru a zlatých klasom si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Heru vymiešame s nastrúhanou kôrou a šťavu z 1 citróna, pridáme orechy, rum vanilku a vychladnutý puding. Nanesieme sa upečený a vychladnutý koláč. Plnku postriekame rozpustenou čokoládou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.