Tekvica na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
tekvica
30
g
maslo
40
g
hladká múka
200
g
smotana alebo mlieko
ocot
cukor
soľ
postup
Ošúpanú tekvicu postrúhame na rezance a podusíme na masle. Keď je mäkká, pridáme múku rozhabarkovanú so smotanou alebo mliekom, štipku cukru, ocot, soľ. Povaríme, odstavíme,necháme trochu vychladnúť. Letnú zmes rozmixujeme dohladka. Podávame ako prílohu k mäsitým pokrmom alebo s volským okom a pod.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.