Morčacia polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
droby z morky, krk, krídla
trochu
olej
4
ks
cibuľa
2
ks
mrkva
1
ks
zeler
3
ks
zemiaky
500
g
hrášok
1
téglik
sladká smotana
3
dl
mlieko
2
PL
polohrubá múka
trochu
vegeta
soľ
voda
postup
1.
Mäso z morky opečieme na troške oleja. Potom k nemu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme trochou vody a dusíme.
2.
Keď je mäso polomäkké, tak pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu, zeler a zemiaky. Dusíme ešte 15 minút. Ku koncu pridáme hrášok, zalejeme 2 litrami vody a varíme, kým nie sú mäso a zelenina mäkké. Dochutíme vegetou. Polievku môžeme podávať aj takto pripravenú alebo ju zahustíme.
3.
Zahustenie polievky: Keď je polievka hotová, tak do nej nalejeme smotanu a v mlieku rozmiešanú múku, potom ešte povaríme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.