Losos na póriku
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
citrón
olivový olej
2
ks
filety z lososa
2
strúčiky
cesnaku
soľ
hladká múka
1
ks
ks biela paprika
4
strúčiky
cesnaku
1
ks
pór
1
PL
olivový olej
postup
Lososa (filé s kožou alebo bez) umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónom. Cesnak olúpeme, rozotrieme so soľou, premiešame s lyžicou oleja a lososa potrieme. Z oboch strán posypeme sušeným cesnakom, ktorým nešetríme, a necháme odležať. Medzitým na panvici rozohrejeme olej a pripravíme si prílohu zo zeleniny. Pór očistíme a nakrájame na kolieska, papriku zbavíme stredu a semienok a nakrájame na malé kocky. 4 strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na plátky. Všetko spolu osmažíme a len trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple. Panvica rozpálime, rozohrejeme olivový olej a lososa obaleného v hladkej múke po oboch stranách opečieme. Dáme mu pár minút, aby mäso bolo hotové aj v stredu, a to najmä ak máme silná plát lososa. Môžeme ľahko podliaty bielym vínom a nechať vydusiť. Opečeného lososa dáme na taniere, okolo dokola posypeme pórovou prílohou a podávame. Prikusujeme pečivo, podávame so zemiakmi, ryžou alebo na čo máme práve chuť. Niekto nepotrebuje prílohu vôbec. Lososa na póre pred podávaním posypeme sušeným syrom.
Podobné recepty
Vieme, čo treba pridať do marinády a mäso sa bude doslova rozplývať na jazyku, len jedna surovina navyše, toto je ona!
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.