Pridať recept

Ríbezľový koláč

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
3 ČL
kypriaci prášok
250 g
maslo
3 ks
vajce
150 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilínový cukor
300 g
ríbezle

postup

1.
Zmiešame spolu polohrubú múku, kypriaci prášok, maslo, celé vajcia a práškový cukor. Vypracujeme hladké cesto. 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
 
2.
Ríbezle očistíme a umyjeme. Cesto posypeme ríbezľami a vanilínovým cukrom. Zo zvyšku cesta vyvaľkáme šúľok, ktorým urobíme na vrchu cesta mriežky. Vložíme do vyhriatej rúry a na 170 °C pečieme asi 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Rýchle a chutné koláčiky (nielen) na všedný deň
Rýchlo a chutne: Tieto koláče vám nezaberú veľa času a chutia fantasticky
Overené recepty na prípravu dezertov, ktoré neukroja veľa z vášho voľného času a rozhodne stoja za vyskúšanie.
Metrový koláč
Ako upiecť ten najlepší metrový koláč
Ďalšia krémová klasika nielen na sviatočný stôl.
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.