Nákyp s karfiolom a brokolicou
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
karfiol
500
g
brokolica
50
g
syr Gruyère
50
g
parmezán
2
PL
kapary
3
PL
strúhanka
2
PL
olivový olej
1
ks
zelená čili paprička
5
strúčikov
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
1,5
PL
nakladané zelené korenie
postup
1.
Najskôr predhrejeme gril a dáme zovrieť vodu do kanvice.
2.
Olúpeme cesnak a nakrájame ho na tenké plátky, očistíme čili papričku, odstraníme semiačka a nakrájame ju nadrobno. Očistíme karfiol a brokolicu a rozoberieme ich na malé ružičky.
3.
Olej zohrejeme vo väčšej panvici prípadne vo woku. Dáme do nej cesnak spolu s čili paprikčou, primiešame ružičky karfiolu a brokolice, okoreníme, osolíme a prilejeme 150 ml vody. Potom panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme na silnom ohni asi 4 - 5 minút, teda až kým nie je zelenina mäkká. V polovičke dusenia zeleninu premiešame.
4.
Nastrúhame oba druhy syrov a zmiešame ich so strúhankou.
5.
Kapary a zelené korenie primiešame k zelenine a túto zmes premiestnime do zapekacej misky a povrch posypeme syrovou zmesou. Zapekaciu misku dáme pod gril v rúre a budeme zapekať, až kým sa syr celkom neroztopí a povrch nie je chrumkavý a zlatý. Servírujeme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.