Perníkové suflé
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
perník
20
g
práškový cukor
20
g
horká čokoláda
1
KL
škrobová múčka
125
ml
smotana na šľahanie
3
ks
žĺtok
1
PL
brandy
3
ks
vaječný bielok
30
g
krupicový cukor
maslo na vymastenie
krupicový cukor
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Rozdrobíme perníky (bez polevy) a zmiešame ich s roztopenou čokoládou a škrobovou múčkou. Prevaríme smotanu a necháme ju čiastočne vychladnúť. Vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista, prilejeme teplú smotanu, perníčky a brandy. Na tuhý sneh vyšľaháme bielky a krupicový cukor a zľahka ho vmiešame do peny.
2.
Maslom potrieme formičky, vysypeme cukrom a naplníme zmesou. Suflé budeme piecť pri teplote 180°C približne pol hodinu. Keď je suflé hotové posypeme ho práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.