Pridať recept

Hovädzí závitok plnený ryžou

ingrediencie

600 g
hovädzie stehno
olej
40 g
varená ryža
1 ks
mrkva
50 g
šunka
1 ks
vajce
petržlenová vňať
1 ČL
sušená bazalka
1 PL
hladká múka
soľ
1 ks
cibuľa

postup

1.
Mäso nakrájame na rezne, osolíme a naklepeme.
 
2.
Ryžu, mrkvu a šunku nakrájanú na drobno, vajce, soľ, bazalku, posekanú vňať zmiešame dokopy a urobíme plnku, ktorú vrstvíme na plátky mäsa. Zvinieme a opečieme zo všetkých strán na rozohriatom oleji. Pridáme kúsky cibule, podlejeme horúcou vodou a dusíme domäkka.
3.
Po zmäknutí vyberieme a šťavu zaprášime múkou, podlejeme horúcou vodou a varíme 15 minút. Potom odstránime nite a závitky vložíme do šťavy na niekoľko minút. Môžeme podávať s cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...