Jablká v cestíčku
2
porcie
12
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
jablko
6
PL
minerálna voda
4
PL
hladká múka
2
PL
krupicový cukor
1
ks
vajce
1
KL
mletá škorica
soľ
kukuričný olej
postup
1.
Veľkú panvicu alebo môžeme použiť aj wok naplníme do polovice olejom a zohrejeme ho. Dopenista vyšľaháme vajce so štipkou soli, primiešame minerálku a na záver vmiešame múku. cesto nemusí byť celkom hladké.
2.
Cukor zmiešame spolu so škoricou a dáme nabok. Ošúpeme jablká, odstránime jadrovník a nakrájame ich na asi 5 mm hrubé kolieska.
3.
Kolieska jablka napichneme na vidličku a celé ponoríme do cestíčka. Ako náhle je olej dobre rozohriaty, budeme postupne vyprážať jablká v cestíčku. Každé koliesko približne 1 - 2 minúty, až kým sa nenafúkne a nezozlatne. V polovici vyprážania ich naberačkou obrátime.
4.
Keď sú jabĺčka vypražené položíme ich na kuchynskú utierku a necháme ich odkvapkať. Servírujeme ich horúce, posypané škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.