Pridať recept

Torta Harlekýn

ingrediencie

140 g
krupicový cukor
140 g
polohrubá múka
20 g
kakao
4 PL
olej
5 ks
vajce
tuk na vymastenie
hrubá múka

Parížska plnka

250 ml
smotana na šľahanie
20 g
krupicový cukor
20 g
kakao

postup

1.
Plnku si pripravíme deň vopred. Prevaríme smotanu spolu s cukrom, preosiatym kakaom a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme tuhú parížsku šľahačku.
 
2.
V horúcom vodnom kúpeli budeme šľahať vajcia s cukrom približne 5 minút, až kým sa nezohrejú. Následne ich vyberieme z vodného kúpeľa a vyšľaháme dohusta. Pomocou varešky primiešame preosiatu múku, kakao a na záver aj olej.
3.
Vymastíme tukom tortovú formu (priemer 26 cm) a vysypeme ju múkou. Nalejeme do nej cesto, dáme do rozohriatej rúry a budeme piecť trištvrte hodinu pri teplote 160°C. Keď je korpus upečený necháme ho chladnúť vo forme približne 15 minút, potom ho preklopíme na pomúčenú utierku prípadne papier a formu odstránime.
4.
Hotový korpus prekrojíme na 2 časti. Spodnú časť potrieme 2/3 šľahačky a zakryjeme druhým plátom.
5.
Celú tortu potrieme zvyškom parížskej šľahačky a dobre vyrovnáme. Môžeme zvyškom šľahačky aj dozdobiť tortu pomocou cukrárskeho vrecka. Tortu vložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
anjelik122
12.7.2017 19:20 | |
+4 -0
Nezabudli tam napisat nahodou prasok do peciva? Mne to nechce rast
dorisa
26.11.2013 18:00 | |
+2 -5
čo je navrchu na koláčiku to zelené?
Podobné články
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.