Marhuľovo - smotanový koláč
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto I
150
g
hladká múka
60
g
práškový cukor
100
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
1
PL
smotana
1/2
dl
biele víno
500
g
marhuľa
125
g
kryštálový cukor
Cesto II
80
g
maslo
4
ks
vaječný žĺtok
50
g
mandle
10
g
postrúhaná žemľa
2
ks
vaječný bielok
postup
1.
Cesto I: Múku, cukor, maslo, žĺtky, smotanu a víno spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme ho na chladnom mieste hodinu odležať. Potom ho rozvaľkáme, dáme do tortovej formy a pomaly napoly upečieme v dobre vyhriatej rúre. Popicháme vidličkou a poukladáme naň marhule. Pocukríme a prikryjeme druhým cestom. Dopečieme doružova.
2.
Cesto II: Maslo, žĺtky, zomleté mandle, postrúhané žemle a vyšľahaný sneh z bielkov zmiešame spolu dokopy a vypracujeme cesto.
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.