Piškótové koláčiky so želatínou
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
190
g
maslo
2
poháre
polohrubá múka
3/4
pohár
cukor
4
ks
vajce
2
KL
prášok do pečiva
1
PL
kakao
Puding
250
ml
mlieko
190
g
maslo
1
ks
puding smotanový
1/2
pohár
práškový cukor
trochu
vanilková esencia
trochu
jahody
1
balíček
želatína
1
ks
tuk na vymastenie
postup
1.
Cesto: oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtka vymiešame s cukrom a maslom. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahanú penu z bielkov. Jemne vymiešame. Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme kakao. Plech o rozmeroch 28 x 24 cm vymastíme tukom. Na plech dávame striedavo tmavé a svetlé cesto a potom očistené ovocie. Pečieme okolo 30 minút pri teplote 190-200 °C.
2.
Pudingová masa: Uvaríme puding v 250 ml mlieka. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovou esenciou. Do vymiešaného masla pridáme po lyžiciach studený puding.
3.
Želatínu pripravíme podľa návodu vedenom na obale a mierne stuhnutú vylejeme na studené cesto. Vrch vyzdobíme pudingovou masou. Koláč pokrájame na porcie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.