Pridať recept

Slivkovo - makový osúch

ingrediencie

Cesto

40 dkg
múka polohrubá
3 dl
mlieko
1/2 ks
kvasnice
1 ks
vaječný žĺtok
2 KL
kryštálový cukor
1 dl
olej

Posýpka

hrubá múka
maslo
kryštálový cukor
slivkový kompót
mletý mak

postup

Zarobíme si kvások a to tak, že do vlažného mlieka rozdrvíme droždie, posypeme trochu cukrom a zakryjeme. Keď sú kvasnice vyplavené na vrchu dosypeme múku a pridáme žĺtok. Zarobíme cesto tak, aby bolo vláčne. Potom vymastíme plech a cesto rozotierame s naolejovanými rukami. Na cesto ukladáme slivky a mak, ktorý môžeme podľa chuti dochutiť cukrom. Potom si zarobíme posýpku zo všetkých surovín tak, aby sa mrvila na malé kúsky a osúch ňou posypeme. Osúch upečieme v trúbe približne pol hodinu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Makové chuťovky na sviatočný stôl.
15 receptov na vianočné pečenie s makom. Tento rok ich musíte vyskúšať!
Vianoce sa nezadržateľne blížia, preto vám každý deň prinášame najobľúbenejšie inšpirácie na vianočné...
Makový zákusok
Najlepšie makové zákusky
Mak je vzácny artikel a my Stredoeurópania máme to šťastie, že si ho môžeme dopriavať bez obmedzení. Preto sa...
Slivkové gule z tvarohového cesta
Ako sa robia slivkové gule? Tento recept nemá chybu! Vláčne tvarohové cesto, sladké slivky a opražená strúhanka
Výborné slivkové gule z tvarohového cesta. Existuje množstvo receptov, my vám dnes ukážeme náš obľúbený,...
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...