Teľacie karé plnené hubami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
teľacie karé bez kosti
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1
ks
paprika
1
stonka
petržlenová vňať
štipiek
rozmarín
trochu
olej
300
ml
zeleninový vývar
Plnka
150
g
šampiňóny
1
ks
cibuľa
2
ks
vajce
štipiek
soľ
trochu
olej
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, zvrchu v strede narežeme a rozklepeme na plát. Osolíme, okoreníme, potrieme plnkou, obložíme plátkami papriky, posypeme posekanou vňaťou, rozmarínom a zvinieme do rolády. Previažeme niťou zo všetkých strán opečieme na rozohriatom oleji, podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme a upečieme dočervena. Podávame s dusenou paprikou, paradajkami a zemiakovou kašou.
2.
Plnka: Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme huby, osolíme a niekoľko minút dusíme. Zahustíme vajcami rozšľahanými so soľou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.