Teľacia roláda plnená hubami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
teľacie stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1
PL
horčica
300
ml
zeleninový vývar
200
g
huby
1
ks
cibuľa
štipiek
tymian
trochu
olej
200
ml
sladká smotana
1
PL
hladká múka
1
ks
citrón
1
zväzok
pažitka
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, niekoľko krát narežeme a rozklepeme na väčší plát. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme huby, osolíme, posypeme tymianom, posekanou vňaťou a krátko podusíme. Huby natrieme na mäso, zvinieme do rolády a previažeme niťou. Roládu zo všetkých strán opečieme na rozohriatom oleji, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka.
2.
Počas dusenia obraciame a podlievame. Mäkkú roládu vyberieme, do výpeku dáme zvyšnú plnku, zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou a pri miernej teplote varíme 15 minút. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou, posypeme pažítkou a ozdobíme petržlenom. Mäso nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a podávame s varenou cestovinou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.