Pečený bôčik so zemiakovými šúľancami
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
bravčový bôčik
soľ
trochu
rasca
20
g
maslo
Zemiakové šúľance
500
g
zemiaky
trochu
soľ
80
g
krupica
1
ks
vajce
30
g
maslo
130
g
hrubá múka
postup
1.
Bôčik umyjeme, osolíme a posypeme trochou rasce. Mäso dáme na pekáč uložené kožou dole, podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a pečieme. Potom mäso obrátime a kožu nakrojíme. Potrieme maslom a dopečieme odokryté, aby sme získali chrumkavú kožu. Upečený bôčik pokrájame na tenké plátky a zalejem šťavou. Podávame so zemiakovými šúľancami.
2.
Zemiakové šúľance: Uvarené zemiaky v šupke olúpeme a potrieme na strúhadle. Zmiešame ich s krupicou. Zemiaky necháme vychladnúť, a potom do nich pridáme soľ, vajce, múku a spracujeme cesto. Z cesta si vytvarujeme dlhé valčeky a tie pokrájame na menšie, z ktorých urobíme hrubé šišky. Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode 4 minúty. Uvarené necháme odkvapkať a potom ich opečieme na masle.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.