Pridať recept

Kysnutý slivkový koláč

ingrediencie

300 ml
mlieko
60 g
kryštálový cukor
20 g
droždie
500 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
125 g
maslo
2 ks
žĺtok
400 g
slivky
100 g
cukor
trochu
škorica

Posýpka

50 g
hrubá múka
50 g
cukor
30 g
maslo

postup

1.
Do 100 ml vlažného mlieka pridáme lyžicu cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, maslo rozpustené v zvyšnom mlieku, žĺtky a vypracujeme redšie cesto. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske potom premiesime, rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Do cesta povtláčame vykôstkované slivky, posypeme cukrom, škoricou a posýpkou. Upečieme vo vyhriatej rúre.
 
2.
Posýpka: Múku premiešame s cukrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a dobre rozmrvíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Slivky
Slivky liečia! Lokálna superpotravina so zázračnými účinkami na naše zdravie
Niekedy sa nám stáva, že ihneď naletíme novým superpotravinám, ktoré prichádzajú zo zahraničia. Zabúdame...
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...