Piškótový koláč s marhuľami
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
200
g
kryštálový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
75
g
polohrubá múka
kypriaci prášok do pečiva
soľ
50
g
škrobová múčka
1
ks
marhuľový kompót
6
ks
želatína
1
ks
šťava z citróna
kôra z citróna
375
g
tvaroh
150
g
jogurt
200
ml
smotana na šľahanie
25
g
pistácie
16
ks
pistácie
100
g
marcipán
papier na pečenie
25
g
práškový cukor
potravinárske farbivo
postup
1.
Z bielkov a 2 PL vody ušľahajte sneh. Do snehu zašľahajte 75 g cukru, soľ a 1 vanilkový cukor. Pridajte žĺtky. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a škrobovou múčkou. Preosejte a zašľahajte do vaječnej hmoty. Cesto rozotrite na plech (30 x 25 cm) vyložený papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre 15 - 20 min.
2.
Marhule so šťavou rozmixujte. Želatínu namočte. Marhuľové pyré vyšľahajte s citrónovou šťavou a kôrou, 75 g cukru, vanilkovým cukrom, tvarohom a jogurtom. Želatínu vyžmýkajte, rozpustite a zamiešajte do krému, ktorý uložte na chladné miesto. Vlhkú kuchynskú utierku posypte zvyšným cukrom. Na utierku vyklopte cesto a opatrne stiahnite papier. Nechajte trochu vychladnúť. Smotanu vyšľahajte dotuha. Potom ju zmiešajte s trochu stuhnutým marhuľovým krémom.
3.
Z piškóty odkrojte pruh široký asi 12 cm, zvyšné cesto položte do formy na srnčí chrbát. Do tvarohového krému zamiešajte polovicu posekaných pistácii. Formu naplňte krémom, uhlaďte a prikryte odloženým pruhom piškóty. Uložte na 3 hod. na chladné miesto a potom roládu vyklopte z formy. Marcipán premieste s práškovým cukrom a potravinárskymi farbami. Z hmoty vyformujte 16 mrkvičiek. Na koniec každej mrkvičky pritlačte pistáciu. Roládu posypte zvyšnými pistáciami a ozdobte mrkvičkami.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.