Pridať recept

Egrešová marmeláda

ingrediencie

90 g
cukor
50 ml
rum
2 kg
egreš
10 balíčkov
vanilkový cukor

postup

Egreše prepláchneme, potom ich pomelieme na mlynčeku a šťavu zlejeme. Do hrnca dáme šťavu a privedieme ju k varu. Následne pridáme cukor a budeme variť približne 5 minút. Pridáme vanilkový cukor, ale ďalej už nevaríme. Vzniknutú penu odoberieme lyžicou a prilejeme rum. Do pohárov dáme zmes a sterilizujeme štvrť hodinu pri teplote 85°C.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Egreše
Každý, kto má málo železa, by ich mal jesť na kilá! A viete, prečo práve muži? Odpoveď vás prekvapí
Ovocie nabité vlákninou a vitamínmi! Sú chutné a navyše majú pozitívne účinky pre naše zdravie. Muži by ich...
egreš
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný...
Oriešková roláda s mascarpone a višňovým džemom
Tieto chutia každému a to nielen na sviatky! Šťavnaté zákusky vďaka kvapke alkoholu
Bohatý výber šťavnatých zákuskov, do ktorých sme pridali kvapku alkoholu.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...