Kiwi-mätová zmrzlina
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
kiwi
4
PL
limetová šťava
zväzkov
čerstvá mäta
5
PL
med
2
plátky
želatína
postup
1.
Kiwi olúp a želatínu namoč do studenej vody. Dužinu nakrájaj do mixéra a rozmixuj na pyré. Zmiešaj s medom, limetkovou šťavou, nadrobno nasekanou mätou a štipkou morskej soli.
2.
Celú zmes prelej cez hrubé cedidlo, alebo zmes nechaj ako je. Namočenú želatínu rozpusť v hrnci s 1 PL vody a primiešaj k pripravenej zmesi. Všetko dôkladne premiešaj, nalej do zmrzlinovača a nechaj spracúvať až do zmrazenia.
3.
Alebo ju nalej do nádoby a vlož na 2-3 hodiny do mrazničky, kým začne tuhnúť, potom ju dôkladne rozšľahaj, aby sa rozbili prípadné už vytvorené kryštály. Tento postup opakuj ešte dvakrát a to v hodinových intervaloch. Potom zmes nechaj zmraziť úplne.
4.
Asi 20 minút pred podávaním ju prelož do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.