Zelerová polievka so zemiakmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
zeler
1
PL
bravčová masť
2
PL
hladká múka
1
ks
cibuľa
trochu
soľ
1,2
litre
voda
250
g
zemiaky
200
ml
smotana
1
ks
vaječný žĺtok
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Najskôr si očistíme zeler, ktorý nahrubo postrúhame. Zohrejeme si masť, do toho pridáme zeler, opražíme ho, poprášime múkou a chvíľu ešte opražíme.
2.
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, pridáme k nej zeler, zalejeme vodou a všetko premiešame. Polievku dochutíme soľou a varíme asi 20 minút.
3.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Pridáme ich do polievky a prilejeme ešte vodu. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu, ktorú sme si predtým zmiešali so žĺtkom. Pred podávaním pridáme do polievky na ozdobu zeler.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.