Cícerová polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
cibuľa
4
plátky
slanina
400
ml
šunkový vývar
300
ml
passata s bylinkami
400
g
sterilizovaný cícer
1
KL
čili paprička
1
KL
cesnaková pasta
postup
Vo veľkom kastróle za stáleho miešania pražíme posekanú cibuľu s plátkami slaniny pokrájanej na kocky, asi 7-8 minút, alebo kým cibuľa nie je zlatistá a slanina opečená. Pridáme šunkový vývar, passtatu s bylinkami a cícer z konzervy, prepláchnutého a okdvapkaného. Posolíme a jemne pokoreníme. Ak chceme polievku štipľavejšiu pridáme rozdrvené čili papričky a cesnakovú pastu. Slabo varíme 10 minút a podávame s chrumkavým chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.