Chutná orechová torta
15
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
kryštálový cukor
100
g
orechy
40
g
hrubá múka
4
ks
vajce
70
g
rozdrobené piškóty
40
g
maslo
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy
Krém
125
ml
mlieko
30
g
hrubá múka
150
g
maslo
150
g
cukor
1
ks
vaječný žĺtok
100
g
orechy
postup
1.
Žĺtky speníme s polovicou cukru. Z bielkov vyšľaháme sneh a zamiešame do neho druhú polovicu cukru. Do žĺtkov pridáme pomleté orechy, múku, rozdrobené piškóty, pridáme rozpustené maslo a zľahka vmiešame sneh. Cesto upečieme v tortovej forme vymastenej a vysypanej múkou. Tortu plníme pripraveným krémom. Vrch torty potrieme zvyšným krémom a ozdobíme orechmi.
2.
Plnka: Z mlieka a múky uvarím hustú kašu. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme cukor, žĺtok. Nakoniec pridáme pomleté orechy.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.