Parížsky krémeš
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
lístkové cesto
10
ks
vaječný bielok
1
liter
voda
180
g
krupicový cukor
3
balíčky
vanilkový cukor
4
balíčky
puding zlatý klas
400
ml
smotana na šľahanie
2
ks
stužovač šľahačky
150
g
rozpustená čokoládová poleva
postup
1.
Rozmrazené lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice. Každú si rozvaľkáme na pomúčenej doske a uložíme na plech. Aby cesto neboli príliš nafúknuté, popicháme ho vidličkou.
2.
Potom si z bielkov a zo 150 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. V osobitnej miske si vymiešame Zlatý klas s vodou, zvyšným cukrom a vanilkovým cukrom. Dáme variť a za stáleho miešanie uvaríme hustý krém. Keď je puding ešte horúci vmiešame do neho vyšľahaný sneh.
3.
Jednu časť cesta potrieme krémom a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľahanú so stužovačom rozotrieme na krém. Na to položíme druhý plát cesta. Koláč odložíme na pár hodín do chladničky. Nakoniec ho potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.