Bravčové stehno na paprike
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové stehno
trochu
olej
2
ks
cibuľa
150
ml
biely jogurt
2
PL
hladká múka
400
ml
zeleninový vývar
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
PL
mletá červená paprika
postup
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a zo všetkých strán opečieme na rozohriatom oleji. Vyberieme a vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, vložíme mäso, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso občas obraciame a podlejeme vývarom. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu zahustíme svetlou zápražkou, pridáme biely jogurt a za občasného premiešania varíme asi 15 minút. Podávame s haluškami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.