Čerešňové knedle s mandľovým srdcom
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
očistené , v šupke uvarené zemiaky
85
g
polohrubá múka a trochu múky na podsypanie pri vaľkaní
1/2
ks
vajce
13
ks
vykôstkované čerešne a čerešne na ozdobenie
mandľové lupienky
štipiek
soľ
mletý mak na posypanie
práškový cukor na posypanie
maslo na poliatie
postup
1.
Mandlove lupienky nasucho oprazime v panvici do zlata. Ihned ich s panvice presypeme, aby nam nezhnedli na zbytkovom teple.
V supke uvarene a vychladnute zemiaky postruhame na malej slzicke. Priemiesame s polohrubou mukou a polovickou rozslahaneho vajicka.
Vypracujeme vlacne cesto…pracujeme rychle a zbytocne to cesto nepremiesuvame.
Cesto podsypeme z jednej aj z druhej strany a valcekom vyvalkame cesto na hrubku max 2mm. Radielkom pokrajame na stvorce.
Na stvorec polozime vykostkovanu ceresnu do ktorej napchame mandlove lupienky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.